Γιώργος Ταγαράς

Ο καθηγητής Γιώργος Ταγαράς είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), όπου υπηρετεί από το 1993.

Ο κ. Ταγαράς σπούδασε αρχικά στο Α.Π.Θ. και έλαβε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού το 1982. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Industrial Engineering and Engineering Management του Stanford University των Η.Π.Α., απ’ όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.S.) το 1984 και Διδακτορικό (Ph.D.) το 1986. Πριν αναλάβει καθήκοντα στο Α.Π.Θ. ο κ. Ταγαράς εργάστηκε ως Lecturer of Decision Sciences στο Wharton School of Business (University of Pennsylvania) και ως Assistant Professor of Technology Management στο διεθνές ινστιτούτο διοίκησης επιχειρήσεων INSEAD στη Γαλλία. Δίδαξε επίσης επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010 ήταν επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Παραγωγής (Production Management ) του Πολυτεχνείου του Βερολίνου (TU Berlin).

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Ταγαρά εμπίπτουν στην περιοχή της διοίκησης επιχειρησιακών λειτουργιών (Operations Management) και εστιάζονται στις ποσοτικές μεθόδους διοίκησης παραγωγής, διασφάλισης ποιότητας και διαχείρισης αντίστροφων εφοδιαστικών αλυσίδων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο «Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας» (εκδ. Ζήτη, 2001). Έχει διατελέσει μέλος των συντακτικών επιτροπών σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων διεθνώς περιοδικών διοίκησης επιχειρήσεων και επιχειρησιακής έρευνας Management Science, Operations Research, Production and Operations Management. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων και ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας που συνέταξε το πρώτο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. 2002-2010. Από το 2018 ο κ. Ταγαράς είναι μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Α.Π.Θ.


Eγγραφείτε Στο Newsletter