Σωτήριος Θεοφάνης

Ο Δρ. Σωτήριος Θεοφάνης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος και πανεπιστημιακός στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών, της Εφοδιαστικής και των λιμένων. Η καριέρα του χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό συνδυασμό διοικητικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και ακαδημαϊκής διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς του λιμενικού σχεδιασμού, διοίκησης και λειτουργίας, παράλληλα με τους τομείς των Εμπορευματικών Μεταφορών και της Ναυτιλίας.

Είναι Καθηγητής (Professor of Practice) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) στη Διοίκηση Ναυτιλίας και Λιμένων του CITY College, University of York Europe Campus. Είναι επίσης Ακαδημαϊκός Διευθυντής του  Προγράμματος Διοίκησης Λιμένων Υψηλού Επιπέδου του Galilee International Management Institute (GIMI), Ισραήλ. Είναι επίσης συνεργαζόμενος Ερευνητής του Κέντρου για τις Υποδομές και τις Μεταφορές (CAIT), Rutgers University, NJ, USA.

Έχει χρηματίσει  Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης - ΟΛΘ ΑΕ (2018-2020), Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς – ΟΛΠ ΑΕ (2002 – 2004) και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ (1999-2002). Ηγήθηκε των προσπαθειών για τη μετατροπή των φορέων διοίκησης των δύο λιμένων σε ΑΕ και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο (ΟΛΘ ΑΕ το 2001 & ΟΛΠ ΑΕ το 2003). Χρημάτισε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος Εμπορευματικών Μεταφορών (FMP) του Κέντρου  για τις Υποδομές και τις Μεταφορές (CAIT), Rutgers University, NJ, USA (2005 – 2012).

Προηγουμένως είχε χρηματίσει στέλεχος, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Αναπληρωτής  Διευθυντής Λιμένων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελλάδα (1986-1999).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων υπό κρίση, με  μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών και είναι μέλος αριθμού επιστημονικών επιτροπών. Είναι επίσης Επισκέπτης καθηγητής / Ερευνητής σε πολλά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα διεθνώς.

Τον Απρίλιο του έτους 2019 έτυχε της απονομής του Τίτλου «Port Professional of  Europe» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO).


Eγγραφείτε Στο Newsletter